Senaste nytt om LEI koder - Mars 2022

Stora RapidLEI-plattformsuppdatering stöder nya GLEIF CDF-format

Idag tillkännagav RapidLEI en stor plattformsuppdatering för att stödja nya formatstandarder för Legal Entity Identifier (LEI), som fastställts av Regulatory Oversight Committee (ROC) och Global LEI Foundation (GLEIF). Alla lokala operativa enheter (LOU) måste stödja plattformsändringarna inom mars månad.

RapidLEI är en Ubisecure-tjänst och är den ledande globala LOU för LEI-utgivning och datakvalitet. Dessa prestationer beror till stor del på RapidLEI:s banbrytande automatiserade LEI-utgivnings-API och ett partnernätverk som spänner över världen.

GLEIF kräver att LEI:er rapporteras enligt Common Data File (CDF)-format, för att standardisera hur LOU:er rapporterar LEI och referensdata. ROC, som övervakar det globala LEI-systemet (GLEIS), rekommenderade de nya policyerna för uppdaterade CDF-format, vilket gör att ny information kan rapporteras inom LEI-posterna. Från och med den 1 mars 2022 krävs nu dessa format av GLEIF för att säkerställa oavbruten åtkomst till LEI-data.

En av de viktigaste ändringarna av CDF-formaten är inkluderingen av händelser för juridiska personer, såsom fusioner, förvärv eller namnändringar. Detta berikar den information som finns tillgänglig om en enhet, till exempel tar bort potentiell tidigare osäkerhet kring om namnändringar var korrigerade misstag eller avsedda ändringar.

En annan väsentlig förändring är förmågan att rapportera om komplexa grupperingar av enheter – särskilt fondrelationer och statliga enheter, som båda kan bilda sammansatta nätverk. Enheter kommer nu att kunna rapportera utöver bara moderbolag, för att ge information om relationer och strukturer.

Det mesta av den nya informationen kommer att läggas till i GLEIS när du förnyar, importerar eller skapar nya LEI:er från och med denna tidpunkt. Eftersom LEI:er förnyas på årsbasis, räknar GLEIF med en period på upp till ett år för att GLEIS ska fyllas i helt med de nya uppgifterna.

Källa:

Ubisecure: Integrera det globala ekosystemet för digital identitet

Global Legal Entity Identifier (LEI) Foundation publicerade en rapport som säger att enbart inom bankverksamhet kan seniora säljare tillbringa upp till 1,5 dagar av sin vecka med att ta nya kunder. Under tiden har LEI tillfört mycket värde till KYC-processen (Know Your Customers). Det är en standardiserad och global organisationsidentifierare, som underhålls centralt av det globala LEI-systemet, och varje LEI upprätthålls i en fri att använda databas över organisationens identiteter. I KYC kan den användas för att verifiera organisationens identitetsattribut och fungerar som en koppling mellan olika källor för organisationsdata.

Inom det globala LEI-systemet har över 2 miljoner LEI registrerats hittills, och Global LEI Foundation har som mål att 20 miljoner LEI:er ska användas till 2027. En viktig utmaning är att nu se till att fler organisationer har en LEI. För att hjälpa till att motverka denna utmaning och driva LEI-registreringar skapade Global LEI Foundation programmet Validation Agent som ger FI:er möjlighet att registrera LEI:er i bulk med deras befintliga KYC/onboarding-process – mer exakt, snabbare och mer kostnadseffektiv. Vid denna tidpunkt skapade Ubisecure – ett teknologiföretag för identitetstjänster och ackrediterad LEI-utgivare – programmet LEI Everywhere för att implementera Validation Agent-modellen med API-integration och förmånliga affärsvillkor.

I ett nötskal är Ubisecure ett teknikföretag med en historia av att bygga online identitetslösningar. Företaget har ett uppdrag att tillhandahålla en enda plattform som möjliggör gränsöverskridande interaktioner med hög säkerhet, med fokus på att minska bedrägerier och undvika dataintrång.

Källa: